Begin maand 10 oud&nieuw 2014/2015
Geplaatst op 10 februari 2015 in Privé blog eczeem

VERBETERING

Met kerst en op oudjaarsavond was ik er zo goed als klaar mee…

Maar het zou toch wel een keer weggaan? Deze flare die al 2 maanden duurt moet toch een keer indrogen? Minder rood worden? Iets?

En toen begon het langzaam, iedere dag werd mijn huid steeds droger en strakker, in de nacht verloor ik steeds meer huidcellen en wanneer ik opstond stond mijn huid zo strak dat ik het maar heel even vol hield om niet te smeren. Als ik stil in bed blijf liggen voel ik niets en is mijn huid eindelijk even ontspannen, zodra ik opsta voel en zie ik dat de extreme roodheid begint in te drogen..eindelijk!

Een goed vooruitzicht want na het indrogen heb je vaak weer een wat zachtere mooie minder rode huid.

2 dagen lang kon ik eerst mijn huid met een washandje in de douche behandelen om zo de meeste velletjes te verwijderen, daarna insmeren.

Een paar uur later ging ik dan op het balkon staan, om mijn vest uit te trekken en zo even te sneeuwen, alle velletjes wegwrijven. Bizar..

En ZO ranzig eigenlijk….tegelijkertijd weet je dat dit erbij hoort en het nu indroogt.

Ik voel al wat zachtere huid! Wow wat voelt dat inderdaad als skin like butter..zoals ze het in de engelse hulpgroep benoemen. En de extreme rode begrenzing op mijn romp wordt witter. Zouden het de supplementen waarmee ik stopte….minder stress? Nee het is gewoon het einde van een lange flare..en ik probeer het niet te hard te zeggen omdat ik zo bang ben voor een nieuwe flare of dat deze weer in dezelfde vorm terugkomt.

De velletjes zijn goed weg te smeren en ik smeer een paar keer mijn dag met liposomen van Dermaviduals voor de roodheid of eczeem en daarna de creme Novrithen om toch zo goed mogelijke de huid te hydrateren en minder droog te maken…het voelt gelukkig heerlijk.

De volgende dag zijn er weer overal velletjes en begint het riedeltje weer van voor af aan..gelukkig dagen vakantie, gelukkig kunnen doen wat ik moet doen in alle rust en lekker thuis. Waar niemand naar me kijkt alsof ik iets geks heb. En ik lekker op het balkon mag sneeuwen.

Ook deze flare komt ook weer aan zijn eind. Nu hopen dat dit echt mijn piek was.

Over twee weken verhuizen en dan heb ik een bad! Een tuin voor de eerste zon en misschien weer minder stress? (weet niet of ik dat had)

Tags: , ,

Reacties

Plaats een reactie