Hell it is…
Geplaatst op 29 mei 2015 in Privé blog eczeem

Maand 14     27-5-’15

Hell it is…

Wat kreeg ik vaak jeuk op mijn benen, wat is dát nu weer. Jeuk op mijn benen??? Nog nooit iets van eczeem op heel mijn onderlijf gehad en nu gingen mijn benen meedoen. Rond maand 12… Soort anniversary flare die wel even duurde.

Mijn voeten zijn nog gezond en mooi en ik heb een soort bril aan mooie huid rondom mijn borsten, en dit loopt door tot rug en oksels..en that’s it! Verder is de huid die meedoet aan de ontwenning gevoelig roder en droger.

foto oksel

Pijn is wat ik nu begin te ervaren naast natuurlijk de vervelende jeuk een aantal keren per dag.

Omdat ik nogal een perfectionist ben en alles graag netjes hou, er graag ben voor mijn kinderen en graag de mooie vrouw ben voor mijn man..trok ik het niet meer. Iedere ochtend kurkdroog en onder de velletjes, midden in de nacht helse jeuk maar vaak ook om 01:00 èn 04:00 eruit om me helemaal in te smeren. Om dan nock out te gaan om 04:30 en vooral niet fris en fruitig op te kunnen staan om 06:30.

Ik zat er doorheen..over je hele lijf is toch een andere verhaal dan alleen je armen.

Om 06:30 is het dan alweer helemaal droog..van top tot enkel.

Op mijn benen kreeg ik enorme plekken velletjes vooral waar ik vaak wreef of waar het dus nat werd en ik het met zink indroogde. Dan is droog en velletjes toch beter dan nat, rood en pijnlijk.

foto schouder

Droge huid bij het opstaan, dit was soms 3x per nacht

Een “slow burner” wordt ik genoemd in de Engelse hulpgroep. Ik ben laat full body door de ontwenning gegaan. Was het door de stress rond de verhuizing? dat mijn lijf dacht; laten we het er nu maar eens allemaal uit gooien .. En zo verspreidde het zich langzaam over mijn hele lijf.

Het kan mentaal heftiger zijn om goede dagen te hebben gehad en een goede zomer en dan een hele winter langzaam velen malen heftigere ontwenning mee te maken. Omdat je al zó lang bezig bent.

Maar ik kan het ook zien als weer een ervaring voor mijn product en ik kan het beter allemaal maar zelf hebben meegemaakt, wil ik mensen goed kunnen helpen.

Mijn moeder..

jeetje ik heb me een klein kind gevoeld en ben door mijn moeder ook op tijd langs de huisarts gegaan. Ik had nog nooit meegemaakt dat ik voelde dat ik even niet meer kon. Opstaan na een zware nacht en er meteen voor de kinderen zijn..en zelfs werken werd zwaarder omdat ik bepaalde broeken (voornamelijk skinny jeans) niet meer normaal aan kon. En nog zijn ze niet prettig.

Help mama..wat moet ik nou..ik heb me in lange tijden niet meer zo verdrietig gevoeld en ik kon me niet meer focussen op iets anders of iets positiefs en was 24/7 met de ontwenning bezig. Mijn moeder moest soms uit paniek naar me toe komen omdat ik het niet alleen kon, dan hielp ze met de kleinste en maakte ze wat schoon. Wat ik heel graag gewoon zelf doe! Maar het lukte niet.

Ik werd bang voor het naar de wc gaan want dan moest mijn broek omlaag, bang in de badkamer, bang om te gaan slapen en bang om in de spiegel te kijken. Oftewel angstaanvallen leken dichtbij en ik wilde het liefste dat mijn moeder kwam helpen en bleef..

FOTO TSW

Gelukkig waren dit maar een aantal dagen en het ging, nadat ik met iemand via de huisarts had gesproken en een mindfullness programma was begonnen, meteen wat beter. Want wat kun je veel met je koppie..

Ik weet heel goed waar ik mee bezig ben en wat de hele ontwenning inhoudt en wat er kon gaan gebeuren. Voor mezelf heb ik het alleen zwaar onderschat. En dat dat zo’n impact op mijn leven zou hebben.

Natuurlijk gaat het nu beter mentaal maar altijd nog beter wanneer je minder jeuk hebt en/of minder tot geen pijn.

Mijn huid is nog wat droog, klieren van mijn liezen zijn nog opgezet en mijn benen voelen echt nog niets als “normaal”.

Ik kan mijn benen weer bijna normaal buigen want olifantenhuid was in knieholten en vrijwel overal maar dat gaat ook vanzelf weer weg. Het komt van het vele krabben en wrijven incl. Het droge zorgt voor atrofie. Die is anders dan bv op mijn polsen want daar is de huid juist door het gebruik van de zalven rimpelig en eelterig geworden. Echt DUN is het wanneer je blijft smeren…Nu ga Ik er vanuit dat ook dit weer mooier wordt maar dat gaat met de tijd. De huid moet zich nu echt van nature gaan helen. Zonder de quick-fix.

Voor een vreemde zie ik er prima uit maar:

The simplicity of having Nice skin is FREEDOM

wauw wat zal mijn leven met een gezonde huid geweldig fijn zijn en gewaardeerd worden voor altijd. Ik weet dat dit goed komt…vanzelf.

Hoe mijn hulpmiddeltjes er tot nu toe uitzien:

  • dag beginnen met lauw citroenwater en msm poeder (1thl), omega369 capsules en een zink supplement.
  • havermout met kokosmelk, noten en fruit
  • veel water door de dag heen en vaak met citroen en nog 1x met msm poeder.
  • geen koekjes of snoep
  • avondeten gezond en afwisselend maar niet teveel op focussen ik heb zover ik weet geen echte allergieën. VEEL GROENTE!
  • In de avond thee en kurkuma thee. Thee met kurkuma kruid en honing of citroen.

Ik heb het idee dat het alles bij elkaar goed werkt voor mij en natuurlijk heb ik soms jeuk..mijn huid is nog steeds helende en dat is een eigen leven aan het leiden. Daar heb ik gewoon geen controle over en dat moet in loslaten. Iedere jeukaanval gaat weer voorbij en ik voel me iedere dag echt wat beter. Ik hoop dat het nu alleen maar vooruit gaat maar het zit wel in mijn achterhoofd dat een terugval altijd kan. Jammer dat ik daar toch bang voor ben maar zoals mijn moeder pas zei: jij bent ook maar een mens 😉 ♥

FOTO SALON

Reacties

Plaats een reactie