Let’s goooo sunshine!
Geplaatst op 8 maart 2015 in Privé blog eczeem

 

 

Zon en tijd heelt

In maand 11 van mijn ontwenning gaat het goed..slecht..goed? Ik weet het zelf niet precies meer, ik zit in ieder geval in een fase waarbij ik heb besloten het wat meer “los” te laten allemaal. Sinds half januari waren we druk met verhuizen, en hierbij had ik erg veel stress…en dus ook enorm veel jeuk! Ik zat er af en toe echt doorheen en tevens omdat je al weer zo lang bezig bent. Bij iedere scheet aan spanning stond ik als een gek te krabben. Met als gevolg (of het hoort er gewoon bij) een verspreiding van top tot bijna tenen.

Mijn hoofdhuid jeukte en had erg veel velletjes zeker in de haargrens, vlekken op mijn hals en gezicht kwamen weer meer naar voren en mijn rug zat onder steeds meer vlekken. Ook mijn buik doet mee en mijn benen. Vandaag zit het op mijn benen vooral gevlekt..jeuken het meeste zodra ik mijn broek omlaag moet doen op natuurlijk bepaalde momenten 🙂 waarbij ik ongegeneerd probeer op mijn benen en billen te krabben.

Ik ben ZO vaak gek geworden in deze laatste maanden en dat is en blijft de jeuk..verschrikkelijk. Iedere ochtend mezelf met een washandje bewerken en vervellen in de douchecabine, en iedere 3 dagen in bad, nu met dode zeezout EN appelazijn. Heb het idee dat die combi beter en goed werkt. Maar ik wil gewoon zonder nadenken naar de sportschool gaan, opstaan, de douche in springen, en mezelf aankleden. Ik vind nu namelijk veel kleding, onderbroeken en bh’s al een verschrikking.

Vandaag wel gesport, fitness me een klein uurtje lam en geniet de komende twee dagen van wat spierpijn. Gelukkig kan ik tegen mijn zus aankleppen over (weer) eczeem en zie ik haar nu daar op de sportschool. Altijd een fijn vertrouwd gevoel, familie om je heen. En ik hoop dat iedereen die hier doorheen gaat een partner, gezin of familie heeft die je volledig steunen, want naast lotgenoten is het erg eenzaam, niemand weet wat je nu precies voelt en niemand kan je echt helpen.

Ik smeer nu dagelijks de Novrithen en de bodylotion van dermaviduals, ik meng deze met de avocado olie. Hieronder links naar de producten:

http://www.archiderm.nl/#!novrithen/c1kuu

http://www.archiderm.nl/#!dms-bodylotion/c214w

http://www.archiderm.nl/#!avocado-olie/c21bn

En eindelijk vandaag de zon heerlijk op mijn huid gehad. Onthou dat de beste en gezondste manier om van de zon te genieten is in de ochtend en in aan het eind van de dag, zónder factor en blijf verder zoveel mogelijk in de zomer smiddags gewoon UIT de zon.

IMG_3215

 

IMG_3486IMG_3485 FullSizeRender-3 FullSizeRender-2

 

Reacties

Plaats een reactie