Maand 8 vanaf 15 dec ‘14
Geplaatst op 7 februari 2015 in Privé blog eczeem

maand 8 foto 2HEFTIG

WOW…ik kan alleen maar zeggen “heftig”

Vanaf dat maand 8 begon bleef het overal branderig, rood en jeukerig. Ik heb uren, dagen en nachten jeuk en pijn gehad, nachten alsof ik vlooien had en maar 2 uur slaap had gehad.

maand 8 foto 1Ondanks mijn hele nuchtere opvoeding dacht mijn moeder in eerste instantie ook dat het aan van alles lag, stress, bijna verhuizen, weinig slaap, de supplementen van de mesoloog en de menstruatie die toen ook aanwezig was. Voor het eerst in mijn leven zat ik er echt af en toe doorheen, kon vaak niet normaal functioneren, een leuke moeder zijn, of een sexy vrouw voor mijn man. Ik voelde me een monster na het douchen wat langzaam overal rode plekken kreeg. Verschrikkelijk.

Ik heb 2 plekken op mijn heupen, en verder heb ik rond de tepels, op mijn benen, knielholtes, rug, en hoofdhuid jeukende plekjes.

maand 8 foto 3Dit is misschien mijn piek, mijn man gelooft dat het zijn piek moet behalen waarna het weg gaat of minder kan worden. Laten we dat hopen…

Sleutelbeenderen die kietelen zijn voor mij het ergste geweest heb ik ervaren. Ik heb daar nooit eczeem gehad en nu duidelijk verspreide red skin syndrome. Het kon een hele nacht iedere seconde kietelen, en het heeft me op bepaalde momenten gek gemaakt waarbij je zelfs agressief wordt. Midden in de nacht…je wilt gewoon dat iemand het weghaalt en dat je weer kunt slapen. Ik heb in deze 9 maanden meer gehuild dan in de laatste jaren. Maar laten we niet de depri worden…gelukkig steunen mijn familie en gezin me en die 1 of 2  keer dat ik even mocht huilen bij mijn man voelde gewoon heel prettig. Je MOET steun krijgen anders hou je dit niet vol en kun je gemakkelijk depressief worden.

Ik mag er niet in zakken en dat zal ook niet gebeuren. Blijf altijd positief!

1 dag verder is weer 1 dag dichter bij geheeld zijn. En het is geen verspreide eczeem zoals velen tegen je zullen zeggen…het is hormoonzalf ontwenning en je móet hier doorheen. Je zult talloze tips krijgen van mensen:

Ik gebruik altijd dit op dat ene plekje

Je moet gewoon niet krabben

Het is vast stress

Dit is ook een deel wat vermoeiend is…en ik heb dan ook nog een eigen zaak…ik heb heel veel lieve klanten die me steunen en erover praten met me, maar tegelijkertijd wil ik  mijn klanten niet met mijn problemen opzadelen of er teveel over praten, ik ben er voor de klant en mijn professionaliteit mag en zal er niet onder leiden, dat laat ik  niet toe.

De tips van iedereen zijn vaak goed bedoeld maar daarom moet dit ook in NL bekender worden. De hele ontwenning moet herkent en erkent wordt.

maand 8 foto 4

maand 8 foto 5

Reacties

Plaats een reactie