Out of control
Geplaatst op 29 mei 2015 in Privé blog eczeem

15 april 2015, 1 jaar geen hormoonzalf meer! YEAH!

Natuurlijk ben ik trots op mezelf en blij al zover te zijn maar er is een groot nadeel aan en dat is dat ik NU pas full body aan het ontwennen ben…niet fijn.

Mentaal breekt het op, en zeker na een goede dag (Break) en steeds weer denk je dan ow het zal nu wel steeds beter gaan..waarna BAM de nieuwe flare weer begint.

Een heftig momentje was dat mijn pols begon te jeuken en ik te hard met een handdoek had gewreven waardoor het begon te oozen, zie foto. Ik was er erg van geschrokken want dit had ik nog niet zo meegemaakt. Dit was wel binnen 3 dagen ingedroogd en genezen door Dermaviduals en zinkolie.

Er is verder geen pijl op te trekken en je hebt dit vrijwel niet onder controle. Je kunt zo gezond mogelijk leven in de hoop dat je algehele genezing sneller werkt maar als je een flare krijgt dan krijgt je huid die en dan is het iedere dag weer even afwachten of je een goede of slechte hebt. Of een matige…want die heb je het meest.

Ik ervaar nu al 12 maanden flares, en soms 1 die erg lang rood blijft, en anders vrij korte van een paar dagen die snel indrogen en gemiddeld duurt alles 2/3 weken.

En dit herhaalt zich steeds… langzaam werd dit full body voor mij. En voor het eerst heb ik Red Skin Syndrome en jeuk op mijn rug buik en benen. Bizar..

Update:

foto out of control 213 maanden TSW en het gaat beter, roodheid is eindelijk aan het verminderen en ik ben minder droog. Maar wel van boven naar beneden, gezicht en hals en armen gaan wel. Polsen minder en blijven stabiel maar daar heb ik ook altijd gesmeerd.

Ik heb olifant huid overal :((((  mijn benen , buik , rug , en de achterkant van mijn knieën doen pijn. Het is strakke huid die je voelt wanneer je beweegt.

Wil het liefst geen bh aan of normale strakke kleding dragen dus ik heb het geluk dat het voor mijn oudste vakantie is.

Ik denk gewoon dat elke flare na iedere goede dag je een beetje kwaad maakt.

foto out of control 3Want mijn benen zijn aan de beurt na een super goede dag..

Flaren als een gek ineens. Ik kan mijn knieën bijna niet krom van het vocht in de knieholtes..en mijn bovenbenen zijn gemiddeld 1cm dikker! Fikt als een malle en als ik teveel wrijf oozed het.
Wie had dat ooit gedacht zeg..mijn benen!

Nu dus pas een supergoede breakdag gehad en alsof je dan meteen gestraft wordt of zo van hoho here’s another flare!
 Maar goed..wil geen broek aan, heb alleen strakke. Krijg nu overal strakke dikke olifanten huid..maar wat was die breakdag fijn. Ik voelde me normaal en echt heeeeel even geen huid. Het was echt echt echt amazing. Ik voelde even hoe het straks gaat zijn…heerlijk.

Morgen is weer anders….

Reacties

Plaats een reactie