Skip to main content
Ervaringsdeskundige eczeem

Eczeem specialisatie, en ervaringsdeskundige

Omorfia is nu ook distributeur geworden van JooMo NL !  
 
-een face/body wash die het huidmicrobioom gezond maakt op een 100% natuurlijke manier.-

Vanaf mijn 16e had ik last van eczeem, op mijn hals, gezicht, armen en handen. 

Nadat ik doorverwezen was naar een dermatoloog, werd ik getest op allergieën en kreeg ik, ondanks dat hier weinig tot niets uit kwam, mijn eerste sterke hormoonzalf Betamethason mee naar huis.

Ik gebruikte dit, zoals vrijwel iedereen met eczeem of psoriasis, voor de plekjes die gingen irriteren. Het genas namelijk netjes, het werkte snel, en eigenlijk hoefde je er verder niet meer over na te denken. Een onmisbare crème!

Hormoonzalf ontwenning/Topical Steroid Withdrawal en Red Skin Syndrome

Op 15 april 2014 besloot ik te stoppen met mijn medicijnen voor de eczeem (die ik 16 jaar had gebruikt)

Een hormoonzalfverslaving krijgt je huid niet zomaar. Hier zit een hele geschiedenis en manier van gebruik aan vooraf. Ook je leefstijl, stress en hormonen spelen bij elke immuunsysteem ziekten een grote rol.

Ik ontwikkelde daarnaast ook een paraffine (minerale oliën) verslaving doordat ik ongeveer 12 jaar met een crème masseerde die voornamelijk uit Paraffinum Luiquidum bestond en daarnaast ook de hormoonzalf op mijn handen erbij gebruikte, die mijn huid steeds meer verzwakte.

Natuurlijk is hormoonzalf een wondermiddel voor me geweest en werkt het voor velen die een korte tijd op 1 plekje moeten smeren. Maar zodra je zo vaak royaal en op meerdere plekken smeert en dit de enige oplossing lijkt te zijn, kan je huid afhankelijk zijn geworden van de hormoonzalf.

Cold turkey stoppen met alle medicijnen is in mijn ogen en na wat ik erover heb geleerd de enige mogelijkheid om hiervan te genezen en dit heb ik gedaan.

!!  Het grootste nadeel van deze soort verslaving/verzwakking van de huid is dat het niet wordt erkend, niet altijd herkend, en daardoor zelden juist wordt behandeld door huisartsen en dermatologen. !!

Afkicken

Je gaat afkicken en dit kan zóveel verchillende vormen aannemen, veel dingen zijn vergelijkbaar maar ieder mens is anders. Je bent een tijd ziek, en alles verandert..zorg voor steun tijdens dit proces, hier is een bestand dat je veel informatie geeft over het algehele ontwenningsproces.

Besef dat het een lang, hels proces kan worden. Maar dat je dit doet voor een goed doel, namelijk jouw gezondheid!

Nadat ik me had aangemeld in de engelse lotgenoten-groep op facebook https://www.facebook.com/groups/TSWRSSsupport/  ontdekte ik steeds meer dat ik niet de enige was en er dagelijks mensen bijkwamen die dezelfde kenmerken hadden aan de huid en ik vond hier enorm veel steun in. Topical Steroid Withdrawal staat voor Hormoonzalfontwenning, en Red Skin Syndrome voor rode huid-syndroom.

Ik besloot toen al snel om een Nederlandse Facebookgroep op te richten om er zo meer bekendheid voor te creeëren:
https://www.facebook.com/groups/1476468059288287

Filmpjes die voor mij de eye opener waren:

En de website die zich al jaren inzet voor mensen met eczeem en hormoonzalfverslaving:

https://www.itsan.org/what-is-tsw-syndrome/ 

Tevens zocht ik een product dat voor mij zou werken, maar ook voor in mijn salon. 

Het moest een product zijn dat natuurlijk is, voor allerlei huidproblemen en tegelijk voor mijn ontwenning.

Toen kwam Dermaviduals op mijn pad en was ik al snel verliefd op dit merk.

Ik adviseer en help graag iedereen die door dit proces (TSW) heen gaat, al is het maar een gesprek met iemand die dit zelf heeft meegemaakt en die meer weet over de huid en waar jouw huid doorheen moet tijdens TSW en waarom.